Blog Details

August 13, 2024

Wat doet Lionsclub Etten-Leur e.o?

Een Toewijding aan Lokaal en Wereldwijd Hulp: Lions Helpen!

Onze Lionsclub Etten-Leur e.o., opgericht op 29 maart 1985, is een prominente serviceclub in de gemeente Etten-Leur. Onze club staat bekend om de inzet voor hulpbehoevenden, zowel lokaal als wereldwijd. Met een focus op vriendschap, zelfontplooiing en externe hulp, brengen onze leden hun diverse professionele achtergronden samen om een gemeenschappelijk doel te dienen: het verbeteren van het leven van anderen​. 

Activiteiten en Evenementen

Onze Lionsclub Etten-Leur organiseert tal van activiteiten die niet alleen plezier en gemeenschapszin bevorderen, maar ook fondsen werven voor diverse goede doelen. Enkele van onze projecten zijn:

  • Wintercircus: Om de twee jaar verzorgt de Lionsclub een bijzondere middag in het Wintercircus voor bewoners van verzorgingstehuizen, vluchtelingengezinnen, en cliënten van de Voedselbank. Dit evenement, volledig gefinancierd door de club, biedt een welkome afleiding en plezier voor velen die anders niet de gelegenheid zouden hebben om een circusvoorstelling bij te wonen​​.
  • Wensboom: Elk jaar rond de feestdagen organiseren wij de Wensboomactie. Inwoners van Etten-Leur kunnen een inwoner uit de gemeente een extra hart onder de riem steken door ze een mooi bloemetje te wensen. Deze actie brengt de gemeenschap samen en biedt steun aan degenen die dat het meest nodig hebben​​.
  • Wine & Bites Avond: Een traditioneel evenement waarbij deelnemers verschillende wijnen kunnen proeven, begeleid door bijpassende hapjes en deskundig advies van een sommelier. De opbrengsten van deze avond gaan naar diverse goede doelen, zoals het Lionsfonds Etten-Leur, dat lokale projecten ondersteunt​.
  • Badeendrace: Tijdens de Leurse Havenfeesten organiseren wij samen met de tweede Lionsclub in Etten-Leur deze bijzondere race in de vijver van het Schoenmakerspark​. De opbrengst gaat volledig naar projecten voor jeugd en jongeren in Etten-Leur. Zie ook onze blog.
  • Obstaclerun Etten-Leur: De eerste editie staat gepland voor 25 augustus 2024 en heeft als doel, iedereen met plezier laten bewegen.

Kernwaarden en Erecode

De Lionsclub Etten-Leur e.o. opereert op basis van een strikte erecode die leden aanzet tot ethisch gedrag, verantwoordelijkheid en dienstbaarheid. Onze leden worden aangemoedigd om hun vaardigheden en middelen te gebruiken ten behoeve van de samenleving, waarbij ze streven naar eerlijkheid, vriendschap en hulpbereidheid.

Samenkomsten en Lidmaatschap

Onze club komt twee keer per maand bijeen in Het Havenhuis in Etten-Leur. De eerste bijeenkomst van de maand is gericht op het bespreken van activiteiten, terwijl de tweede bijeenkomst informeler is, vaak met een gastspreker of een bedrijfsbezoek. Het lidmaatschap van Lionsclub Etten-Leur e.o. biedt de leden niet alleen een kans om bij te dragen aan de gemeenschap, maar ook om persoonlijke en professionele banden te versterken​​.

Meer informatie over de Lionsclub Etten-Leur e.o. en hun projecten is te vinden op hun website​.

Abonneer op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze toekomstige evenementen.
Bedankt! U bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

van ons Blog

Lees meer over onze andere activiteiten en evenementen.

We zijn uitverkocht

HELP ONS HELPEN! word sponsor / VRIJWILLIGER

registreer vandaag

Blijf op de hoogte van onze toekomstige evenementen.

Bedankt! U bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief.
Oops! Er is iets misgegaan tijdens het aanmelden.