Blog Details

August 14, 2024

Op weg naar het WK Obstacle Run!

We spreken op een zonnige en warme zomeravond twee enthousiaste obstacle runners uit Etten-Leur: Ninthe Roosenbrand (17 jaar) en Quinie Verheijen (34). Beide dames zijn in training voor deelname aan het wereldkampioenschap Obstacle Run in Costa Rica dat in augustus wordt gehouden. Ninthe, student aan het CIOS in Goes en Quinie, medewerker bij de Rabobank in Breda, besteden bijna al hun vrije tijd aan trainingen en het meedoen aan wedstrijden.

Ninthe volgt in het kader van haar opleiding een stage bij  Outdoor Pact in Made, een prachtig aangelegde survival trainingscentrum, waar we elkaar ontmoeten. Haar grote droom is sportdocent te worden.  ‘Obstacle Running is een ongelooflijk gave sport en er zouden meer mensen aan moeten meedoen’ zegt Ninthe enthousiast, ‘ik heb een keer meegedaan aan een obstacle run voor de fun en toen ben ik gaan zoeken waar ik zou kunnen sporten’.  Ninthe werd eerder dit jaar Nederlands kampioen in haar leeftijdscategorie  en behaalde 2 gouden medailles bij het Europees Kampioenschap in Italië, terwijl Quinie, juist terug van een survivalrun in Polen, vol trots haar eerste prijs in haar leeftijdscategorie laat zien.

‘Wat deze sport uniek maakt is de combinatie van uithoudingsvermogen en kracht; hardlopen is belangrijk maar als je de kracht niet hebt dat haal je de wedstrijd niet’ zegt Quinie, die in Costa Rica deelneemt in de categorie ‘elite’. De sport is internationaal en steeds meer mensen kennen deze sport, wat volgens Quinie en Ninthe de reden is van de snelgroeiende populariteit. ‘We trainen hier  allerlei basistechnieken omdat iedere run weer uniek is qua keuze van de obstacles. We weten nog niet welke obstacles er zijn gepland in Costa Rica, en je mag ook niet op het parcours trainen ’ zegt Quinie en laat vervolgens, samen met Ninthe een knap staaltje van technieken zien die beiden beheersen.

De reis naar Costa Rica en het verblijf zijn kostbaar, reden waarom Ninthe een crowdfunding actie is gestart via een eigen website op het Yvonne van Gennip fonds. ‘Maar gelukkig helpen mijn ouders mij ook’ lacht Ninthe. Zowel Ninthe als Quinie zijn super enthousiast over de voorgenomen Obstacle run in Etten-Leur omdat jong en oud op deze manier kennis kunnen maken met deze fantastische sport. Quinie heeft ook een belangrijke rol in de voorbereiding van de run gespeeld. We wensen Ninthe en Quinie alle succes toe in Costa Rica!

Abonneer op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze toekomstige evenementen.
Bedankt! U bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

van ons Blog

Lees meer over onze andere activiteiten en evenementen.

We zijn uitverkocht

HELP ONS HELPEN! word sponsor / VRIJWILLIGER

registreer vandaag

Blijf op de hoogte van onze toekomstige evenementen.

Bedankt! U bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief.
Oops! Er is iets misgegaan tijdens het aanmelden.